Kategorier
Okategoriserade

Jonna Bornemark avslutningstalar

Vi har glädjen att meddela att Jonna Bornemark, professor i filosofi och författare, avslutningstalar på kongressens fredagsförmiddag.

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola och författare till flera bästsäljande och mycket uppmärksammade böcker, såsom Horisonten finns alltid kvar – om det bortglömda omdömetDet omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde och Jag är himmel och hav – en filosofisk undersökning av graviditet, liv och jagets gränser. I september 2019 höll hon tal inför riksmötets öppnande och hon medverkar och skriver regelbundet i Sveriges radios Filosofiska rummet och Dagens Nyheter. Jonna Bornemark verkar också som gästprofessor vid Institute for Public Affairs vid Lunds universitet och forskar på temat Artificiell intelligens och omdöme och 2010 disputerade hon med avhandlingen Kunskapens gräns, gränsens vetande: en fenomenologisk undersökning av transcendens och kroppslighet.